Magunkról

Sólyom a lelkem.

Kedves Látogató!

Köszöntünk honlapunkon! A Bogdán Vezér Sólymai Íjász és Hagyományőrző baráti társaság 2011-ben alakult. Egyelőre baráti társaságként működünk, de közeli tervünk egyesületté válni. Célunk a hagyományőrző íjászat népszerűsítése és gyakorlása.

A 2011.09.24-i nyírbogdányi falunapon Molnár Sándor (íjkészítő mester) és Virág József bábáskodásával mutatkoztunk be először, akinek kedve volt, bárki kipróbálhatta körünkben az íjászatot. Szeretnénk népszerűsíteni ezt a szép hagyományos sportot, terveink között szerepel versenyeken való részvétel, a későbbiekben versenyek rendezése is. Mindenkit szeretettel várunk kortól és nemtől függetlenül, aki kedvet érez és szeretne egy jó kis csapathoz tartozni.

Nemtő kísérjen utadon.

 

2013.09.22.

A Molnár Sándor által alapított Rétközi Sólymokhoz csatlakozott a mi kis csapatunk és a hivatalos nevünk RÉTKÖZI SÓLYMOK lett.Többen csatlakoztak egyesületünkhöz, így közel 20 fős lett a csapat.

2018.09.01-én sikeresen megrendeztük első versenyünket. A visszajelzések alapján a verseny jól sikerült. A verseny témája a római kor volt. 16 célból álló versenyünkön 2D-s és ügyességi célokra lehetett lőni. Célok : római katonák; csatahajó;” pénzeszsák”; bólogató és integető célok; katapultból kilőtt golyó; éjszakai cél imitáció. A verseny a Vasmegyerhez tartozó korábban hűtőházként üzemelő ipari területen volt megrendezve.                                 Jövőre is szeretnénk egy hasonlóan jó versenyt rendezni.

 

2019.08.04-én megrendeztük 2. versenyünket. Új helyszínen, a Nyírbogdány Gyártelepen lévő sportpályán volt megrendezve. A verseny 16 célból állt, témája a Trónok harca című film volt, a versenycélokat a film inspirálta. Lehetett lőni az Éjkirályra, másokra, óriásra, sárkánytojásra, katapultból kirepülő golyóra, integető célra, 3D-s sárkányra. Az egyik legnehezebb talán a „jégfal” megmászása volt, amit egy állvány szimbolizált. Szinte mindenki bátran felmászott a „fal” legmagasabb pontjára, és onnan lőtte az óriást. A kategóriák győztesei a vastrónon pózolhattak. A verseny végén a 3D-s sárkányra a gyerekek felülhettek. Az elérhető összpontszám 660 pont volt. Az időjárás a jóslattól eltérően nekünk kedvezett, kellemes nyári időben versenyezhettek a versenyzők. Volt kint egy farkas is, Hunter, ő egy nagyon kedves, barátságos farkas, akit simogatni is lehetett. Gazdája szerint ő is jól érezte magát.                                                                                            Akik indultak a különdíjért, azokat a verseny végén egy különszám várta annak apropóján, hogy településünk idén 800 éves. A versenyzőknek a 800-as számot kellett eltalálniuk. 4 vesszős lövés volt, a 8-as szám 8 méterre, az egyik nulla 18 méterre, a másik nulla 28 méterre volt elhelyezve. A nyeremény felnőtt férfi, nő és gyermek kategóriákban egy-egy ajándékkosár volt, valamint a felajánlott gravírozott üvegbögre.
A jövő évi versenyre új témával, új célokkal várjuk majd a versenyzőket.